Vernieuwde Curio prinsentuin Oudenbosch officieel geopend

18 okt , 8:00 Nieuws
foto officiele opening curio prinsentuin oudenbosch
Curio prinsentuin Oudenbosch
De grote verbouwing van Curio prinsentuin Oudenbosch is succesvol afgerond. Na de realisatie van nieuwe gymzalen en gerenoveerde lokalen zijn nu ook de grotere aula en nieuwe praktijklokalen in gebruik. Op dinsdag 15 oktober werd de vernieuwde school officieel geopend.
Na een flinke scheut water gingen de lichtjes in de boom aan. Met deze symbolische handeling openden Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, burgemeester Bernd Roks en enkele leerlingen de vernieuwde Curio prinsentuin Oudenbosch.

Samenwerking met studenten

Burgemeester Bernd Roks stond stil bij het 750-jarig bestaan van Oudenbosch en de rijke geschiedenis van het onderwijs in de gemeente. Hij sprak zijn trots uit: “Curio prinsentuin Oudenbosch heeft leerlingen veel te bieden: natuur- en praktijkgerichte opleidingen, kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. Op ieder talent zijn wij trots! Onze jeugd verdient de beste kansen en een prachtig nieuw schoolgebouw helpt daarbij’.
Na het officiële gedeelte kregen de genodigden een rondleiding. Leerlingen lieten de nieuwe kantine, praktijklokalen, gymzalen en het duurzame dak zien. Rob Neutelings: ‘We kijken terug op een mooie opening waarbij we zo’n 100 gasten mochten verwelkomen, waaronder leerlingen, docenten, professionals en vertegenwoordigers van de gemeente, samenwerkingspartners, bouwbedrijven en collega-scholen. Extra leuk: de organisatie en uitvoering van het evenement was mede in handen van studenten onze mbo opleiding Podium en Evenemententechniek (PET). Dat past natuurlijk bij onze opleidingen waar leerlingen vooral ook in de praktijk kunnen leren.’

Inspelen op behoeften van leerlingen

Curio is blij met de nieuwe faciliteiten. ‘Curio prinsentuin Oudenbosch wordt ervaren als een heel prettige plek voor leerlingen. Daardoor groeit het aantal leerlingen. Om hen allemaal goed en veilig onderwijs te kunnen bieden, moesten we extra ruimtes creëren’, zo legt Rob Neutelings uit. Curio verbouwde onder andere het oude sportcomplex ‘Topshothal’ tot vier nieuwe leslokalen, drie gymzalen en een vervangende aula. In de tweede fase werden ruime praktijklokalen en een grotere aula gerealiseerd. ‘Waar de leerlingen voorheen niet goed in de school pasten, biedt het vernieuwde gebouw nu voldoende ruimte. Maar dat niet alleen: de voorzieningen zijn sterk gemoderniseerd, passend bij deze tijd én bij de toekomst. Zo kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze leerlingen’.

Enthousiasme en trots

De bouw werd uitgevoerd door Slokker Bouwgroep. Door nauw overleg en een zorgvuldige planning vond het onderwijs gewoon doorgang. ‘Het was soms passen en meten, maar de leerlingen en docenten zijn enthousiast over het resultaat. En daar zijn we samen trots op’, voegt Rob Neutelings toe.