Kom Saturnus bekijken tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober

20 okt , 22:34 Nieuws
sterren kijken nacht hemel
Pexels
Kom zaterdagavond 26 oktober langs tijdens de Nacht van de Nacht bij Sterrenwacht Tivoli. Het is donker en Saturnus staat te schitteren! Het bezoek duurt ongeveer 1,5 uur; een leuke lezing in de bibliotheek over Saturnus en daarna een bezoek aan de Zolder en de koepel om wellicht Saturnus in het echt te zien.
Bij helder weer ga je waarnemen vanuit de sterrenwachtkoepel door de imposante 300 mm Maksutovtelescoop. Mocht het bewolkt zijn, dan krijg je een interessante rondleiding en mogen de kinderen proefjes doen met spectroscopie. 

Verschillende tijden

De entree voor deze avond bedraagt 6,50 euro pp. Er zijn om de 30 minuten groepen van maximaal 15 personen, dus om 19:00, 19:30, 20:00, 20:30, 21:00, 21:30 en als laatste om 22:00. De eerste slots zijn gereserveerd voor ouders met kinderen. 

Koop je kaartjes

Je kan je voor deze avond aanmelden via de link aanmelden en reserveren. Zodra je het aantal kinderen kiest, worden de slots voor ouders met kinderen vrijgegeven. Je wordt gevraagd om de betaling per Ideal te voldoen. Zodra de betaling binnen is, is de reservering definitief en krijgt je een bevestiging per e-mail.
Je dient je 5 minuten voor het begin van je slot te melden bij Brasserie Villa D'este, vanwaar je opgehaald wordt.