Nieuws vanuit ’t Stoofje Oudenbosch

Foto: 't Stoofje Oudenbosch

Oudenbosch…. en dan is het alweer december 2021 en blikken we samen terug op het afgelopen half jaar. Een bewogen periode in meerdere opzichten. Corona hield en houdt ons nog steeds in haar greep. Wel leren we er samen steeds beter mee om gaan en vinden we met elkaar oplossingen om er te kunnen blijven zijn voor onze bezoekers, zowel in de Stoofmarkt als binnen in de huiskamer van de Stoof.

Sommigen van onze vrijwilligers kregen te maken met corona. Gelukkig verliep het ziektebeeld in haast alle gevallen mild en zijn besmettingen bij ’t Stoofje uitgebleven. Dank aan alle bezoekers en vrijwilligers voor het rekening houden met elkaar door het naleven van de maatregelen.Samen sterk!

Activiteiten met liefde en aandacht

In de zomer hebben we enkele malen de Stoofpot op ons buitenterras gehouden. De zon, de luifel, parasols en de mooie bloementuin zorgden ervoor dat we ons in Frankrijk waanden. Er werd door verschillende koks een heerlijke 3 gangenmaaltijd bereid. Hoofdingrediënten: liefde en aandacht! Helaas hebben we de Stoofpot op dit moment vanwege corona uitgesteld tot
begin volgend jaar.

Het CreaBea Café is van donderdagmiddag naar de dinsdagmiddag verhuisd. Bernadette heeft het stokje van Hilde overgenomen. Het Praathuis op donderdag wordt door verschillende trouwe bezoekers bezocht. Marion weet steeds een gezellige, ontspannen sfeer te creëren waardoor de angst om te spreken snel verdwijnt.

Agenda voor ontmoetingen
Onze agenda voor de komende periode ziet er als volgt uit:

  • Ontmoeting in de huiskamer: maandag t/m vrijdag van 13.00 – 16.00 uur en zaterdag van
    13.00 – 15.30 uur
  • Tweedehands winkel: woensdag t/m zaterdag van 13.30 – 15.30 uur
  • Goederen inname: maandag t/m zaterdag van 13.00 – 16.00 uur
  • Ochtend meditatie met ontbijt: vrijdag om 08.00 uur
  • Praathuis: donderdag van 10.30 – 11.30 uur
  • CreaBea Café: dinsdag van 13.30 – 15.00 uur

Onze avond-activiteiten zoals Stoofpot, Meditatie & Maaltijd en de Klankmeditatie zijn voorlopig uitgesteld tot begin volgend jaar, afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona. We hopen er snel weer mee te kunnen starten en je daar weer te kunnen ontmoeten. Op onze website vind je het laatste nieuws, en ook wanneer we vanwege de feestdagen gesloten zijn: www.hetstoofje.nl.

Klein voedselbos in de maak op ons Wij-landje

Heel veel plezier hebben we gehad van ons Wij-land! Het liefdevolle onderhoud resulteerde in
een prachtige, gevarieerde oogst. Deze kon je in ’t Stoofje voor kleine prijsjes kopen. Ook de maaltijden werden bereid met de biologische
groenten van eigen bodem. Voor het komende jaar worden de plant- en zaaischema’s alweer voorbereid. Ook zijn we voorzichtig begonnen met de aanleg van een klein ‘voedselbos’, waarin al een paar perenbomen, een appel- en een kersenboom en enkele bramenstruiken prijken.Ook hier geldt: alles wat je aandacht geeft groeit!

 

Complimenten voor de Stoofmarkt

Onze Stoofmarkt wordt nog steeds goed bezocht. Door corona loopt het wel net even anders. Vaak staan klanten buiten geduldig te wachten tot er een verplicht mandje voor hen vrijkomt. Heel fijn is het dat klanten de marktmedewerkers complimenteren met de mooie, verzorgde uitstraling van de winkel. Daar werken onze vrijwilligers ook hard aan!

Afscheid én nieuwe vrijwilligers
Het afgelopen half jaar hebben we door ziekte helaas afscheid moeten nemen van enkele van onze trouwe vrijwilligers. Dat heeft op ons allen een grote impact gehad. We danken hen voor hun jarenlange betrokken inzet bij ’t Stoofje en wensen hen kracht en alle goeds. In deze periode hebben ook een aantal vrijwilligers om verschillende reden aangegeven te stoppen met hun vrijwilligerswerk bij ’t Stoofje. Ook aan hen een gemeend dank je wel! Jullie blijven welkom bij ’t Stoofje voor een bakje koffie of thee.

Gelukkig hebben zich, na berichtjes in de Halderbergse Bode, ook enkele nieuwe vrijwilligers aangemeld. Hen heten we welkom in ’t Stoofje. We hopen dat ze zich snel thuis voelen en zo samen met de andere vrijwilligers vorm kunnen geven aan onze mooie Stoof en haar bezoekers!

Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober was de Nationale Week tegen Eenzaamheid. Dit jaar deden we vanuit ’t Stoofje ook mee, op uitnodiging van de gemeente Halderberge. Natuurlijk is dit een thema waaraan we het hele jaar door aandacht geven met onze inloop en activiteiten. Alle vrijwilligers en bezoekers kregen in de Week tegen Eenzaamheid een kaart, met de vraag om ‘m te geven aan iemand van wie je denkt: die kan wel een praatje gebruiken.

Ook schoven we, op veilige afstand, extra stoelen bij voor onze Stoofpot en bezochten we met enkele van onze trouwe bezoekers de stand op de weekmarkt die de gemeente rondom dit thema
had ingericht.

In november hebben we een presentatie gegeven over het thema eenzaamheid aan het team Wijken en Kernen van woningstichting Woonkwartier. Wil je deze presentatie ontvangen, stuur ons dan een mailtje ([email protected]), dan sturen we je ‘m toe. De gemeente Halderberge en Woonkwartier waren niet de enige organisaties met wie we de banden het afgelopen half jaar hebben aangehaald. Ook met de Meedenkcoaches, Bibliotheek West-Brabant, Vluchtelingenwerk, WerkVoorop, Homico, de GGZ, de Vrijwilligerscentrale van Surplus, de beide parochies in Oudenbosch en stichting De Rots hebben we goed contact om er samen te kunnen zijn voor de inwoners van Halderberge. Ook hier geldt: samen sterk!

Plantenasiel maakt huiskamer groen
Het afgelopen half jaar is onze huiskamer steeds groener geworden: we hebben al heel wat planten gekregen voor ons Plantenasiel! Een grote gatenplant, pannenkoekplantjes, een Calathea en verschillende vetplantjes. Als de kerstboom er straks weer uit is, komt er nog meer plek. Heb je een plant staan die eigenlijk niet meer goed in je huis past, of die er een beetje slap bij hangt door te weinig water (of teveel), breng ‘m dan gerust langs. En vind je het leuk om te helpen bij het plantenasiel laat het dan ook weten, want we zoeken nog een vrijwilliger. Iemand die het leuk vindt om de planten over te potten en verzorgen en contact te hebben met mensen die planten komen brengen of kopen. Mail ons op [email protected] of wandel eens langs.

Nieuw jaar, nieuwe activiteit
Half november stonden we in de startblokken om een nieuwe activiteit te starten op de donderdagmiddag. Een middag waarop je kunt komen bakken of een soepje koken onder leiding van nieuwe gastheer/begeleider Rutger. Wat hadden we er zin in! Helaas moesten we de start uitstellen. In tijden van oplopende besmettingscijfers was het niet verstandig om een nieuwe activiteit te beginnen. Maar: wat in het vat zit, verzuurt niet. We gaan ervan uit dat we in het voorjaar alsnog van start kunnen. Dan kun je niet alleen koken en bakken met Rutger, maar ook
lekker moestuinieren op ons Wij-landje. Wordt vervolgd! Zoals we deze nieuwsbrief begonnen… Het is weer december. Tijd om even te verstillen, te waarderen wat we hebben en er voor elkaar te zijn. Juist in deze tijden kan een klein gebaar van aandacht en verbondenheid een groot verschil maken

Zoals we deze nieuwsbrief begonnen… Het is weer december. Tijd om even te verstillen, te waarderen wat we hebben en er voor elkaar te zijn. Juist in deze tijden kan een klein gebaar van aandacht en verbondenheid een groot verschil maken.

We wensen je vanuit ’t Stoofje

mooie feestdagen
en alle goeds voor 2022!

Bron: ’t Stoofje Oudenbosch

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen