Asieldier van de week: Energieke Harley

Harley is een Staffordshire mix, een ongecastreerde reu van 18-11-2022. Van dit vrolijk mannetje is afstand gedaan, omdat hij ontzettend veel energie heeft en in combinatie met 2 kleinere kinderen op een appartement is dat toch wat tegengevallen. Langer dan een maand of 2 heeft dit dan ook niet geduurd.

Harley is via Marktplaats aangeschaft en helaas is niet duidelijk wat toen de reden was dat hij op die leeftijd al ‘weg moest’. Feit is in ieder geval dat hij in zijn nog jonge leventje nog niet de eerlijke kans heeft gehad zich ergens te settelen en zich écht thuis te voelen. Harley is dan ook niet consequent opgevoed en heeft daar nog veel begeleiding bij nodig. Een cursus is hierin zeker een aanrader, leergierig is hij in ieder geval.

Soms zit zijn energie op een dermate niveau dat hij van gekkigheid niet weet wat hij moet doen, wat dan kan resulteren in bijvoorbeeld continu tegen je aan springen zowel los als aan de riem of happerig worden naar riem of armen. Die energie moet hij gedurende de dag dus echt wel kwijt kunnen en hem lang alleen laten is dan ook niet waar Harley gelukkig van zal worden. Rennen en spelen, al dan niet in combinatie, vindt hij erg vermakelijk en houdt hij langer vol dan wij. Hij is dol op een bal, hoe groter hoe liever. Maar ook een lange (bos)wandeling wordt zeker gewaardeerd. Hiervoor gaat hij ook graag mee in de auto, maar wel pas een tijdje na het eten, anders komt dat er weer net zo snel uit als het erin ging. Als hij wat uitgeraasd is, komt Harley graag even kroelen en zijn nodige knuffelsessies slaat hij dan ook zeker niet over. In huis is Harley in principe gewoon netjes zindelijk, maar uit enthousiasme wil hij nog wel eens een druppeltje laten.

Eventjes alleen thuisblijven is geen probleem, maar niet langer dan een paar uurtjes. Hij verbleef dan, net als ’s nachts, in een bench. Harley heeft nog niet echt omgang met soortgenootjes gehad, maar reageert daar bij ons in ieder geval niet of nauwelijks op. Rechtstreeks contact is er overigens nog niet geweest. Katten en andere kleine dieren vindt hij vooral leuk om op te jagen of uit te dagen. Hij is naar iedereen, jong en oud, even vriendelijk en enthousiast, maar voor de allerkleinsten wellicht toch echt te onstuimig nog…

Kortom, een hele leuke jonge hond, maar met wel nog het nodige werk en dat vraagt veel toewijding van zijn nieuwe baasje. Dus heeft u de nodige tijd, ruimte, geduld en ook een stukje ervaring om van Harley een keurig opgevoede en gehoorzame hond te maken en er zo meteen een beste vriend voor het leven bij te krijgen? Dan nodigt deze vrolijke stuiterbal u graag uit om eens kennis te maken!

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen