Ouders en kinderen spelen met media tijdens de opening van het Media UkkieLab

Foto: Bibliotheek West-Brabant

Tientallen kinderen en hun (groot)ouders beleefden zaterdag 4 november een feestelijke dag vol media in de bibliotheek in Bergen op Zoom. Daar werd het Media UkkieLab officieel geopend door wethouder Letty Demmers en Roos Herman, directeur-bestuurder van de Bibliotheek West-Brabant. Met een virtual reality bril knipten zij het lintje door.

Samen media ontdekken in de bibliotheek

De bezoekers werden getrakteerd op gebak en konden vervolgens op ontdekkingstocht langs allerlei mediagerichte activiteiten. Zo was er een interactieve voorleeshoek en konden kinderen Bee-Bots programmeren. Ook kon er gespeeld worden met Tiptoi pennen en werd er muziek gemaakt met verschillende instrumenten. De medewerkers van Digital Creativity waren aanwezig met een green screen, waarmee bezoekers een magische reis konden maken door een betoverd bos.

Bewust en verantwoord omgaan met media

Amber Prent, programmamedewerker bij de Bibliotheek West-Brabant, was erg blij met de gezellige opening en leuke reacties van de bezoekers. Ze legt uit waarom het Media UkkieLab zo belangrijk is voor de bibliotheek: “We willen ouders en kinderen laten zien hoe leuk en leerzaam media kunnen zijn, en hoe je er bewust en verantwoord mee om kunt gaan. Dat is een belangrijke vaardigheid in deze tijd, waarin kinderen op jonge leeftijd al te maken krijgen met steeds meer media. We zijn heel trots op dit project en we hopen dat veel ouders en kinderen er gebruik van gaan maken.”

Ontdek het Media UkkieLab zelf

Het Media UkkieLab staat in acht verschillende bibliotheken: Bergen op Zoom, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Zevenbergen. Het is een speciale speeltafel waar bezoekers verschillende media voor kinderen van 2 t/m 6 jaar kunnen vinden. Denk hierbij aan apps, boekjes en (digitaal) speelgoed. Het aanbod verschilt per bibliotheek en rouleert regelmatig. Er is dus altijd wel iets nieuws te ontdekken in het Media UkkieLab!

Wil je meer weten over het Media UkkieLab? Ga dan naar www.bibliotheekwb.nl/mediaukkielab of kom langs in de bibliotheek!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen