Asieldier van de week: Max

Max is een kruising Appenzeller x Herder, een ongecastreerde reu van 29-1-2021. Omdat zijn baasje recent is overleden en er binnen de familie geen mogelijkheden zijn om voor hem te zorgen, is met veel verdriet afstand van hem gedaan.

Naast erg enthousiast en vrolijk, is Max namelijk ook een enorme lieverd. Hij is naar iedereen even vriendelijk en sociaal en kan dan ook erg genieten van alle aandacht die hij krijgt. Max heeft van jongs af aan bij zijn baasje gewoond, van wie hij eigenlijk alles mocht. Daarmee wordt bedoeld dat er niet altijd even consequent gecorrigeerd werd. Zo wil hij buiten achter zo’n beetje alles aan wat beweegt aan kleinere dieren en is hij ook fel op auto’s.

Feit dat ze achteraf woonden waar weinig verkeer komt, heeft daar ongetwijfeld mee te maken, maar er is niet aan gewerkt dat af te leren. Er zijn sowieso nooit trainingen met hem gedaan, maar desondanks luistert hij behoorlijk. Max is een lekker actieve hond en wandelen en spelen zijn dan ook dingen die hij heel graag doet. Achter een bal aanrennen vindt hij geweldig, maar het terugbrengen ervan gaat de ene keer sneller dan de andere. Max vindt namelijk veel interessant en wil dan nog wel eens afgeleid worden.

In huis is hij rustig en altijd graag in je buurt. Het liefst komt hij op de bank erbij, wat hij van zijn baasje ook mocht. Max is verder netjes zindelijk, kan prima eventjes alleen blijven en hij is ook waaks.

Kortom, een super leuke en lieve hond, maar niet een hond die rustig bij de verwarming wacht op de volgende uitlaatronde. Max is een actieve hond, die wil worden uitgedaagd en er graag mee op uit gaat.

Bent u dat sportieve baasje, dat beschikt over voldoende tijd en een ruime tuin? Of misschien zelfs lekker landelijk woont? Kom dan snel eens kennis maken met deze vrolijke knuffelbeer!

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen