Asieldieren van de week: de broers Sammy en Stevy

Foto: DOC Arduin

Sammy (links) en Stevy (half langharig) zijn gecastreerde katers, broers van 9-4-2022. Geboren bij ons in de opvang en samen geadopteerd, maar helaas ruim een jaar later weer terug. Reden hiervoor is dat hun baasje de zorg over dit knappe duo mentaal niet meer aan kan.

Eigenlijk, maar dat is altijd achteraf, heeft ze zich verkeken op het hebben van twee jonge katten. Beperkt tot slechts de hal wanneer ze alleen thuis moesten zijn, hadden Sammy en Stevy een enorme energie die eruit moest zodra hun baasje weer thuiskwam. En ja, dan kan er ook wel eens iets sneuvelen…
Vriendelijk naar iedereen, sociaal, vrolijk, lief, Sammy en Stevy zijn het allemaal. Aangevuld met ondernemend, de nodige nieuwsgierigheid en natuurlijk een beetje ondeugd en je hebt gewoon een ontzettend leuk koppel katten.

Beide vinden het heerlijk om aandacht te krijgen, al doet Stevy daar net iets beter z’n best voor. Die probeert altijd in je gezichtsveld te verschijnen, waar Sammy heel af en toe nog een beetje voorzichtig kan zijn. Spelen met een balletje, uitgedaagd worden met een hengeltje of veertjes, even ontspannen en gek doen met matatabi, regelmatig zijn ze volop in beweging. Maar ook lekker luieren is ze niet vreemd, languit in een hangmat of bovenop de krabpaal, ze weten hun favoriete plekje wel uit te zoeken. Met enige regelmaat zijn Sammy en Stevy ook buiten te vinden, ze hebben inmiddels het gebruik van een kattenluikje ontdekt en een appartement zonder mogelijkheid vrij naar buiten te kunnen gaat ze dan ook niet meer gelukkig maken. Omgang met soortgenootjes verloopt over het algemeen prima, al durven ze hier en daar echt wel een plaagstootje uit te delen. Aan honden zijn ze niet gewend. Ze zijn in ieder geval altijd in elkaars buurt en verhuizen dan ook graag samen naar hun hopelijk ‘forever home’…

Denkt u nu ‘Wat een leuk stel zeg, die Sammy en Stevy! Daar heb ik een heel fijn plek voor’? En heeft u daarnaast ook voldoende tijd de heren regelmatig te voorzien van de nodige knuffels en kroeltjes? Dan kunnen ze niet wachten eens kennis te maken! Zien we u snel?

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen