Asieldier van de week: Kater Tom

Tom is een gecastreerde kater, geboren op 1-3-2019. Hij is als vondeling naar de opvang gebracht, maar dit bleek later toch niet helemaal zo in elkaar te steken. Feit is in ieder geval dat zijn baasje niet meer voor hem wilde zorgen en we nu dus op zoek zijn naar een fijn thuis waar hij wel meer dan welkom is.

Zeer sneu verhaal weer, vooral omdat Tom zo’n lieverd is. Hij is altijd blij om je te zien, zoekt dan veel je aandacht en is in het algemeen gewoon graag in je buurt. Hij is niet perse ontzettend dol op kroelen, maar laat zich graag even aanhalen en Tom vindt het ook leuk om met je te spelen. Een beetje uitgedaagd worden is stiekem erg vermakelijk. Hij weet zichzelf aan de andere kant ook prima alleen te vermaken. Niet zozeer met spelen, integendeel zelfs, Tom blinkt wat dat betreft uit in lekker luieren en we treffen ‘m dan ook vaak in de meest relaxte standjes en poses aan, al dan niet buiten in het zonnetje. Zoals te zien op foto en in zijn filmpje is Tom wel een (behoorlijk) tikkeltje te dik en moet hij echt wat afvallen. Nog meer spelen dus, maar zeker ook zijn voeding goed in de hand houden. Of Tom gewend is aan andere huisdieren, is helaas niet bekend. Hij heeft bij ons een tijdje met een andere kater in een verblijf gezeten, wat na een beetje aftasten prima verliep, maar nu zit Tom helaas alleen in een kamer, omdat hij een afgewogen hoeveelheid (speciaal)voer krijgt. Wellicht van de stress, maar kort na binnenkomst bleek Tom namelijk blaasgruis te hebben. Met behulp van aangepaste brokjes is dat inmiddels helemaal opgelost. Aangeraden wordt wel om hem een zogenaamd onderhoudend voer te blijven geven, om zo de kans op herhaling zo klein mogelijk te houden. En voldoende drinken is ook een aanrader, een drinkfontein kan dat eventueel stimuleren…

Wanneer u op zoek bent naar een superleuke, vrolijke en vriendelijke kat en u het geen probleem vindt Tom een (wat duurder) aangepast dieet te geven en u zich daarnaast ook echt wil inzetten hem weer op een gezond gewicht te krijgen, nodigen we u graag uit eens kennis te komen met deze lieve lobbes!

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen