Asieldier van de week: Elmo

Elmo is een gecastreerde kater, vermoedelijk geboren in of rond 2021. Hij is een vondeling, waarvan het baasje zich helaas nooit gemeld heeft. Omdat hij bij binnenkomst al gecastreerd bleek, moet hij die toch zeker gehad hebben. Ook zijn karakter geeft aan dat Elmo niet lang op straat zal hebben geleefd, hoewel hij in de buurt waar hij gevonden is wel al zeker enkele weken zwervend werd gezien.

Wij hebben Elmo leren kennen als een rustige en relaxte kat, misschien een tikkeltje op zichzelf, maar vriendelijk en altijd in voor een aai over z’n bol. Soms komt hij daar zelf om vragen, soms laat hij ons liever naar hem komen. Hij is heel vaak te vinden op het hoogste punt van de krabpaal, vanwaar hij zijn hele vertrek kan overzien, maar meestal gewoon jaloersmakend languit ligt te luieren. Heel actief kun je Elmo dan ook echt niet noemen, spelen doet hij zo af en toe en ook buiten zien we ‘m niet heel veel. Al vindt hij het wel erg fijn om zo af en toe wat zon mee te pikken. Met wat lekkers heb je sowieso zijn aandacht en daarvoor komt hij dan ook graag overeind en wil hij zelfs nog wel eens wat moeite doen. Of Elmo in het verleden omgang met honden gewend geweest is, weten we helaas niet. Met andere katten kan hij het in principe in ieder geval goed vinden. Hij zoekt geen aandacht bij ze, maar is ook geen vechtersbaas en kan ze dus prima in zijn buurt verdragen. In een druk huishouden of bij kleine kinderen zal hij vermoedelijk niet op z’n plek zijn, simpelweg omdat hij erg gesteld lijkt op zijn rust…

Wanneer u op zoek bent naar een leuke kater, makkelijk in de omgang en erg lief, kunt u eigenlijk niet om Elmo heen! Komt u snel eens langs?

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen