Weekend weer: Zaterdag eerst regen- en onweersbuien

Foto: Pexels

Er staat vandaag een aangename zomerdag op het programma. Er is veel ruimte voor de zon en met 25 tot 28 graden wordt het zomers warm. Vanavond neemt de bewolking toe en komende nacht en morgenochtend krijgen we met pittige buien te maken. In de middag wordt het overal weer droger. Ook de rest van het weekend verloopt overwegend droog bij maxima die uitkomen tussen 20 en 25 graden.

Morgen: eerst buien, later zon
Zaterdag ochtend hebben we nog te maken met buien. De buien trekken in de loop van de ochtend verder noordoostwaarts over het land. Vooral in het oosten kan het af en toe nog stevig doorplenzen en komt mogelijk ook wat onweer voor. In het westen wordt het als eerste droog en aan het begin van de middag is het in bijna heel het land alweer droog. Er volgt een vrij rustige zomermiddag met veel ruimte voor de zon. Het wordt uiteindelijk 21 tot 24 graden bij een meest matige wind uit het zuidwesten.

Zondag: rustige zomerdag
Op de tweede dag van het weekend staat er een rustige zomerdag op het programma. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van wolken en flink zonnige perioden. Lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar verreweg de meeste plaatsen houden het droog. Aan de temperatuur verandert weinig ten opzichte van zaterdag. Het wordt 20 tot 24 graden. Kortom: een perfecte dag om lekker in de tuin te werken of buiten iets actiefs te ondernemen.

Maandag: weinig verandering
Ook maandag verandert er vooralsnog weinig. Het is overwegend droog met een mix van wolken en zon. De temperatuur valt wel iets hoger uit. Het wordt 22 tot 26 graden. Daarmee is het een fractie warmer dan de gebruikelijke 20 tot 25 graden voor halverwege augustus.

Hierna: nazomer op komst?
Voor liefhebbers van warm zomerweer is er hoop. De dagen daarna neemt de kans op een warmer weertype toe. Met een oostenwind wordt namelijk warmere lucht naar ons land aangevoerd en op uitgebreide schaal kan het dan weer zomers warm worden. Zelfs tropische temperaturen zijn richting volgend weekend niet uitgesloten, al is dat natuurlijk nog wel ver weg.

Bron: weeronline.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen