Asieldier van de week: Labrador Jo

Jo is een Labrador Retriever, een ongesteriliseerd teefje, geboren op 24-2-2022. Omdat haar bazin naar een verzorgingshuis gaat, Jo daar niet welkom is en de familie de zorg over deze lieverd niet wilde overnemen, is ze in de opvang terecht gekomen. Helaas, want hier had naar onze mening anderhalf jaar geleden beter over nagedacht moeten worden. Ook door de fokker.

Jo is een hele vrolijke en energieke meid, naar iedereen even vriendelijk en enthousiast. Voor kleine kinderen overigens wat té waarschijnlijk, omgang met kinderen is ze nog niet gewend geweest. Helaas is Jo nauwelijks iets geleerd en luisteren doet ze dan ook ronduit slecht. Maar ook iets leuks als spelen en achter een balletje aanrennen, kent ze gewoon niet. Gelukkig is ze erg leergierig, maar dit vraagt nog veel tijd en geduld en dit moet niet onderschat worden. Een stap-voor-stap aanpak ook, te veel ineens maakt haar juist wat onzeker. Zindelijk is ze, waaks ook en even alleen thuisblijven is geen probleem. Ze werd dan wel in een bench gezet, waar ze ook ’s nachts in verbleef. Jo is geen omgang gewend met soortgenootjes, ook op straat nauwelijks, maar gaat er bij ons prima mee om. Ze is er vooral nieuwgierig naar en wellicht dat ze zich aan een stabiele en sociale hond zelfs kan optrekken en van kan leren. Met katten heeft ze ook geen ervaring. Voorlopig is deze lieve druktemaker geen geschikte hond voor in een druk gezin. Hoe meer prikkels, hoe lastiger het wordt voor haar. Om haar te helpen en zo goed mogelijk te begeleiden, moeten alle neuzen dezelfde kant op staan…

Kortom, een ontzettend lieve hond die nog enorm veel moet leren. Staat u open voor een ‘uitdaging’, heeft u dan ook meer dan voldoende tijd om met Jo aan de slag te gaan en weet u dat consequent aan te pakken? Wellicht zelfs met behulp van een cursus? Dan nodigen we u graag uit eens kennis te komen maken!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen