Asieldier van de week: Mechelse Herder Lisa

Lisa is een Mechelse Herder teefje, niet gesteriliseerd en geboren op 8-8-2021. Omdat haar baasje ging verhuizen en zij niet mee kon, maar ook omdat ze eigenlijk gewoon te weinig aandacht kreeg, is afstand van haar gedaan.

Lisa heeft het afgelopen jaar buiten op een terrein geleefd en is dan ook weinig gewend. Gelukkig is ze nog jong en valt haar nog veel te leren. Bij binnenkomst was Lisa erg onder de indruk van haar nieuwe tijdelijke omgeving en de verandering ineens en moest ze zelfs naar binnen getild worden. Die angst is ze inmiddels gelukkig al weer kwijt en ze is gewoon een vrolijke hond, naar iedereen even vriendelijk en enthousiast.

Lisa is enorm energiek, dol op rennen en spelen en een bal is absoluut favoriet. Aan de andere kant is ze ook rustig, ontzettend lief en gek op kroelen. In het algemeen heeft ze gewoon erg graag aandacht en is ze liever niet alleen. Wij merken dat ze erg onrustig kan zijn als ze alleen is en de verveling slaat dan al snel toe. Zo gaat haar waterbak standaard binnen 5 seconden nadat deze gevuld is al weer om en ook een deken in haar mand wordt in no time vakkundig ontleed. Doordat Lisa buiten heeft geleefd, zijn dingen als zindelijk zijn of even alleen thuis blijven nooit echt aan de orde geweest. Bij ons houdt ze haar kennel in elk geval netjes schoon, maar het alleen blijven zal waarschijnlijk dus wel even opgebouwd moeten gaan worden. Langer dan enkele uurtjes is sowieso niet de bedoeling, daar is ze gewoon echt de hond niet voor.

Lisa is graag bezig en met een beetje oefening en begeleiding doet ze alles voor je. Omgang met soortgenootjes is ze niet gewend, maar bij ons reageert ze er prima op en heeft ze er eigenlijk geen oog voor. Katten daarentegen hebben wel haar aandacht en dat gaat waarschijnlijk geen goede match zijn…

Lisa is op zoek naar een baasje, die veel tijd met haar kan doorbrengen. Hoe meer, hoe liever. Bij voorkeur met een lekker grote tuin, waar ze naar hartenlust kan ravotten en wellicht met een andere hond in huis, waar ze zich aan op zou kunnen trekken. Bent of kent u dit baasje? Kom dan snel eens kennis maken met deze ontzettend lieve hond!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen