Weekend weer: We kunnen genieten van een lekkere nazomer dit weekend

Foto:

Op de meeste plaatsen is het vanavond helder, alleen in het oosten komt aanvankelijk nog bewolking voor. Later in de avond en tijdens de nacht komen naast opklaringen ook wolkenvelden voor. Plaatselijk kan een mistbank ontstaan. Bij weinig wind daalt de temperatuur 9 graden in het binnenland tot 14 of 15 graden aan de westkust.

Morgenochtend: droog met wolken en zon
Het is overal droog met wolkenvelden en zonnige perioden. Halverwege de ochtend is het 11 tot 15 graden en het waait nauwelijks. Hiermee is het prima weer voor een ochtendwandeling.

Morgenmiddag: rustig weer
Wolkenvelden trekken over het land met af en toe zonneschijn. De meeste zon is weggelegd voor het zuiden en zuidoosten. Het blijft droog en op de meeste plaatsen wordt het 20 graden bij een matige zuidwestenwind. In het uiterste zuidoosten kan de thermometer 21 graden aangeven. Het is prima weer voor buitenactiviteiten. Zo krijgen de activiteiten tuinieren, hardlopen en wandelen een weercijfer 10!

Morgenavond: opklaringen in het zuiden
In het uiterste zuiden komen opklaringen voor. Elders zijn er wolkenvelden aanwezig. Het eerste deel van de avond verloopt droog, maar later op de avond en tijdens de nacht naar zondag kan in het noordwesten een beetje regen vallen. Het koelt af naar 10 tot 15 graden met de hoogste waarden aan zee.

Zondag: warmer
Een overwegend matige zuidwestenwind voert zachtere lucht aan: het wordt 20 graden op de Waddeneilanden tot 24 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg. Er zijn wolkenvelden aanwezig en vooral tijdens de ochtenduren kan in het uiterste noorden wat lichte regen vallen. In het midden en zuiden blijft het droog en breekt af en toe de zon door.

Maandag: warm oktoberweer
De nieuwe week start zeer warm met maxima tussen 21 of 22 graden in het noorden en noordwesten tot 25 graden in het zuidoosten. In Limburg kan het mogelijk zelfs 26 graden worden. Hiermee is het zeer warm voor de tijd van het jaar. Middagwaarden rond 17 zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Zonnig wordt het niet, want het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden.

Vanaf dinsdag: minder warm
Tijdens de nacht naar dinsdag en dinsdag overdag trekt een regengebied over het land en daarbij kan het flink waaien. De temperatuur komt met 18 tot 21 graden beduidend lager uit. Woensdag wordt het gemiddeld 19 graden, maar na donderdag lijkt het weer wat warmer te worden.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen