Verbouwing Curio prinsentuin Oudenbosch in volle gang

Foto: Curio prinsentuin Oudenbosch.

Oudenbosch – Het eerste deel van de verbouwplannen op Curio prinsentuin Oudenbosch is uitgevoerd. De leerlingen maken sinds begin dit schooljaar gebruik van nieuwe gymzalen, lokalen en een vervangende aula. Maar de verbouwing is nog niet klaar. Een nieuwe grotere aula en nieuwe praktijklokalen staan nog op de planning.

Verbouwing Topshothal
De in Oudenbosch bekende ‘Topshothal’ werd afgelopen zomer verbouwd. Het oude sportcomplex waar men kon tennissen en squashen, kreeg een make-over. Er is ruimte gemaakt voor 4 leslokalen, 3 gymzalen en een vervangende aula voor de leerlingen van Curio prinsentuin Oudenbosch.

Groei in leerlingenaantal
Uitbreiding is nodig volgens Rob Neutelings (voorzitter raad van bestuur Curio). “We zien de afgelopen jaren een groei in het aantal leerlingen in Oudenbosch. Om alle leerlingen goed onderwijs te bieden in een veilige omgeving hebben we extra lesruimtes en gymzalen gemaakt. Voordeel van de nieuwe gymzalen bij de school is dat leerlingen niet meer door Oudenbosch hoeven om te gymen. Dat is veel veiliger. Curio prinsentuin Oudenbosch biedt naast theoretisch onderwijs ook veel praktijkgericht onderwijs aan. Daar heb je ruimte voor nodig!”

Werkzaamheden nog niet klaar
Het verbouwen van de sporthal is het eerste deel van de verbouwing. Het uitbreiden van de aula en het bouwen van nieuwe praktijklokalen staan nog op de planning. Er is al met de werkzaamheden begonnen. De oude aula en docentenkamer zijn al afgebroken.

Enthousiaste leerlingen
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Slokker Bouwgroep. Er wordt zorgvuldig en in overleg gewerkt, zodat de leerlingen er zo min mogelijk last van hebben. Helemaal geen overlast tijdens zo’n grote verbouwing is onmogelijk volgens onderwijsmanager Erwin Mallens. “Het is soms passen en meten met planningen. Ideaal is het natuurlijk niet om te verbouwen terwijl de school open is. Maar we hebben de overlast tot nu toe goed kunnen beperken”. Volgens Mallens zijn de leerlingen enthousiast over het afgeronde deel van de verbouwing en kunnen ze niet wachten op de rest. Toch zullen ze nog even geduld moeten hebben. Naar verwachting is de verbouwing eind dit schooljaar gereed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen