Halderberg sluit 2023 met een fors positief saldo

Foto: Pexels

Het college van burgemeesters en wethouders biedt de gemeenteraad de Jaarstukken 2023 Halderberge aan. Hierin wordt verantwoording afgelegd over de doelstellingen en plannen die op basis van het collegewerkprogramma 2022-2026, Samen aan de Slag! door het college zijn opgenomen in de Programmabegroting 2023.

De Jaarrekening 2023 sluit met een positief saldo van € 3.491.258. Samen met de saldi van de Voor- en Najaarsnota en de Slotwijziging 2023 bedraagt het saldo over het gehele jaar 2023 € 3.843.346 positief.

Bestemming saldo

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om een bedrag van € 66.000 te bestemmen voor de jaaroverschrijdende uitgaven. Dit zijn middelen die in 2023 door de gemeenteraad beschikbaar zijn gesteld, maar waarvan de uitvoering om uiteenlopende redenen nog niet is afgerond. Daarnaast wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om een bedrag van € 376.000 te bestemmen voor de uitvoering van het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het Integraal Zorgakkoord (IZA) en een bedrag van € 211.000 te bestemmen voor de invoering van de Omgevingswet. Hierna blijft een saldo over van € 2.838.258. Het college stelt voor dit bedrag toe te voegen aan de algemene reserve.

Patrick Schouw, wethouder Financiën gemeente Halderberge: “We sluiten 2023 af met een fors overschot. We stellen de gemeenteraad voor om een deel van dit bedrag te reserveren voor de uitvoering van het Gezond en Actief Leven Akkoord. We zetten ons vooral in op preventie om onze inwoners nu en in de toekomst een zo gezond mogelijk leven te laten leiden. Om dat op een goede manier in te kunnen vullen met acties voor allerlei groepen inwoners, hebben we daar structureel meer geld voor nodig dan we krijgen van de Rijksoverheid. We voegen ook een flink bedrag toe aan de algemene reserve als appeltje voor de dorst voor de jaren waarin we nu verwachten met een negatief saldo te sluiten.”

Raadsvergadering op 19 juni

Het college stelt de gemeenteraad in de raadsvergadering van woensdag 19 juni voor om in te stemmen met de Jaarstukken 2023 Halderberge en het bestemmingsvoorstel.

Controle accountant

De jaarstukken worden op dit moment gecontroleerd door Flynth.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen