Koophuis van de week: West Vaardeke 60 Oudenbosch

Foto: Funda / Van Meer Makelaars B.V.

Een bijzonder object, dat is deze voormalige brouwerij, ’t Anker, uit ca 1780. Inmiddels getransformeerd naar een woonobject waar heden en verleden elkaar ontmoeten. Historie en hedendaags wooncomfort gaan hier prima samen.

In de afgelopen decennia is het pand gerenoveerd met respect voor en waar mogelijk met behoud van historische aspecten en karakteristieke kenmerken, en in de loop van de jaren perfect bijgehouden en onderhouden.
Luxe en comfort staan op een hoog niveau. Ook luxe is de aanwezige ruimte en hoe die is ingedeeld, op elke verdieping.
De ligging is aan de rand van het dorpscentrum, dus nabij allerlei voorzieningen zoals winkels, supermarkten, medische voorzieningen, bibliotheek, openbaar vervoer en de haven.

Oudenbosch is gunstig gelegen en goed bereikbaar, ook via openbaar vervoer. Er zijn vele voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur, toerisme en recreatie. Dit in combinatie met een groene omgeving van bossen en polders, zorgt voor een prima plek om te wonen.

Indeling
Begane grond
In de entree, hal het gastentoilet, trappen naar de eerste verdieping en de opkamer, en deuren naar het woongedeelte.

De aandacht in het woongedeelte wordt meteen getrokken door de imposante schoorsteen met open haard. Een echte blikvanger die ook nog eens voor gezelligheid zorgt.

Het zitgedeelte is een heerlijke, sfeervolle plek door de gebruikte materialen en inrichting. Aan de andere zijde van de schouw, bij de tuindeuren, is er ook ruimte om te zitten en van de open haard te genieten. En van de tuin.

De keuken ligt een trede hoger dan het zitgedeelte. Ook hier een blikvanger, de Tieleman keukeninrichting, voorzien van Gaggenau inbouwapparatuur. Mooi, luxe en van alle gemakken voorzien. Een eiland met kook- en spoelgedeelte en veel bergruimte in de lades, en een kastenwand waarin ovens, koffieapparaat en koeling.

In de hoogte zijn de kap en de eerste verdieping zichtbaar, wat een ruimtelijke beleving geeft, zowel van beneden naar boven als andersom. De dakvensters zorgen voor een prettige lichtinval van de ochtendzon.

Aansluitend aan de keuken de eetkamer. Ook hier veel sfeer en karakter door de inrichting en afwerking. De mooie raampartijen zorgen voor contact met de tuin.

Via dubbele deuren is de berging aan de voorzijde bereikbaar. een praktische ruimte, ook vanwege de overdekte toegang vanaf de straatzijde. Door het samenvoegen van berging en overdekte toegang kan een garage worden gecreëerd.

De opkamer is middenvoor gesitueerd, bereikbaar vanuit de hal en vanuit de keuken via de oorspronkelijke trap. Ook hier weer originele elementen zoals de balken en boogramen. Nu in gebruik als tv- en speelkamer voor de jeugd, ook een prima thuiswerkplek.

Onder een opkamer hoort een kelder en die is hier ook aanwezig, met bogen en originele vloer. Ooit opslagplaats voor biervaten, nu als bergruimte in gebruik.

Eerste verdieping
Via de trap in de hal is deze verdieping bereikbaar. Vanaf de overloop met vide is er dus zicht op de woonruimte beneden. Een uniek element in deze woning. Vanaf hier is ook de ouderslaapkamer bereikbaar.

De eerste ruimte is meteen weer een bijzondere. Een ruime kamer met boogramen aan de voorzijde en door een vide met glaspartij ook zicht op de woonruimte beneden. Nu in gebruik als werkkamer.

Het volgende gedeelte van de overloop is op een lager niveau en biedt toegang tot de kinderslaapkamers en badkamer op deze verdieping. Ook is hier de trap naar de tweede verdieping.

De ouderslaapkamer is ruim en ook in stijl met boogramen in de voorgevel en boogramen naar de vide.
De kinderslaapkamers zijn ook ruim. In alle slaapkamers zijn duidelijk de originele elementen zichtbaar en schitterend geïntegreerd in de eigentijdse afwerking.

De badkamer is modern en voorzien van ligbad, toilet en wastafelmeubel.

Tweede verdieping
Een Wellness ruimte, zo mag deze tweede badkamer worden genoemd. Luxe en comfortabel door de inrichting en gebruikte materialen. De foto’s spreken voor zich.

Ook op deze verdieping een grote zolderruimte.

Tuin
Een stadstuin completeert het geheel. Omsloten en de aanleg en gebruikte materialen zijn weer in stijl van het geheel. De tuin is gelegen op het Oosten.

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen