Gemeente Halderberge bestaat 25 jaar

Foto: Pix4Profs / Peter Braakmann

Op 1 januari 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de gemeente Halderberge ontstond uit de voormalige gemeenten Hoeven, Oud en Nieuw Gastel en Oudenbosch.

Burgemeester Bernd Roks: “Als college hebben we besloten om op verschillende momenten door het jaar bij dit jubileum stil te staan. Zo zorgen we ervoor dat gedurende het jaar in iedere kern een mooie boom geplant wordt, al dan niet gekoppeld aan bestaande projecten. Dit doen we in iedere kern samen met een of meerdere inwoner(s). Hiernaast organiseren we als gemeente een Open Dag. Deze Open Dag staat gepland voor de maand juni (onder voorwaarde dat de coronamaatregelen dit toestaan).  Iedereen die dat wil, kan dan een kijkje nemen in het gemeentehuis en zien wat de gemeente doet. Ook kunnen inwoners dan kennismaken met het nieuwe college en de nieuwe gemeenteraad. Een speciale jubileumvlag hangt het gehele jaar uit bij het gemeentehuis en is beschikbaar voor organisatoren van evenementen. Ook met andere gemeentelijke projecten staan we gedurende het jaar stil bij ons 25-jarig jubileum.”

Nieuwjaarsfilmpje burgemeester Bernd Roks

Graag had burgemeester Bernd Roks tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie stilgestaan bij het 25-jarig jubileum. Nu dit door de coronamaatregelen niet mogelijk is, staat er vanaf 1 januari 2022 een filmpje van de burgemeester online op de gemeentelijke Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de gemeente. In dit filmpje gaat de burgemeester net als vorig jaar in gesprek met een aantal inwoners uit alle vijf de kernen. Samen met hen kijkt hij terug op 2021 en blikt hij vooruit naar 2022. In dit filmpje komt ook oud-burgemeester André Osterloh, als eerste Halderbergse burgemeester, aan het woord.

Jubileumvlag

Hopelijk vinden er in 2022 weer leuke evenementen plaats. Via de evenementenaanvraag op de gemeentelijke website kunnen door organisatoren van Halderbergse evenementen een of meerdere jubileumvlaggen geleend worden.

Bron: Gemeente Halderberge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen