Rijsbergse Vliegerdagen op 17 en 18 Augustus 2024

Foto: Stichting Rijsbergse Vliegerdagen

De 14e Rijsbergse Vliegerdagen komt eraan op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Bij dit leuke gratis vliegerfestival kiezen honderden vliegers het luchtruim. Het is een zeer spectaculair en kleurrijk schouwspel. Je krijgt uitleg en demonstraties over de soorten vliegers, wat je er allemaal mee kunt doen en waar ze vroeger voor gebruikt werden.

Diverse takken van de vliegersport komen aan bod, zoals het éénlijner vliegeren, twee- en vierlijner vliegeren, team vliegeren, knuffel en snoep droppings voor de kinderen en nog veel meer. Er is een demonstratieveld waar uitleg gegeven wordt over de verschillende takken van de vliegersport en waar deelnemers demonstraties geven. Zo zijn er vliegers die gebruikt zijn tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog te zien, maar ook vliegers uit andere werelddelen, zoals Japan, Maleisie en India. Ook is er het vliegeren met de 4 lijns revolution vliegers.

Speciaal voor kinderen

Voor kinderen is er een eigen vliegerveld en een workshop waar vliegers gebouwd kunnen worden. Voor de allerkleintjes is er een springkussen, workshop kindercircus en een zandbak. Ook kun je je laten schminken en als je wilt, mag je op de foto met Elsa of Olaf.

Op beide dagen om 13.00 en 15.00 uur zijn er de Snoep- en Knuffeldroppings. Snoepjes komen uit de lucht vallen en na deze snoepdropping mag jouw knuffel parachutespringen vanuit een vlieger. De knuffel krijgt een echt parachutespringdiploma met zijn naam erop!

Ballonspektakel en Lichtjesavond

Op zaterdagavond om 17.30 uur komen er 17 luchtballonnen op het veld, deze stijgen op vanaf de Rijsbergse Vliegerdagen. Er zijn ook een aantal special shapes bij. Na de ballonvaart komen de ballonnen terug naar het vliegerveld om tijdens de lichtjesavond een nightglow te geven. Deze lichtjesavond vindt plaats van 20.00 tot 23.00 uur en wordt geopend door Wethouder Wesley van Steen van de gemeente Zundert. Alle vliegers op het veld worden dan verlicht, bij het invallen van de duisternis worden er duizenden lampje ontstoken. Niet alleen op het veld maar bij voldoende wind staan de vliegers ook verlicht in de lucht.

Muziek en publieksprijs

Op zaterdagmiddag is er een optreden van Tomodachi Taiko (japanse drums). Om 17.00 uur treedt sambaband Maisquenada op. Tijdens de lichtjesavond is er een optreden van troubadour Andre van Weele en een optreden van Yoeri L’abée. Op de zondagmiddag is Andre van Weele weer present met zijn Muziplu.

Op zondag zijn er ook uiteraard weer de nodige demonstraties en een boordevol programma. Er kan dan gestemd worden voor de publieksprijzen, die zondag om 16.00 uur worden uitgereikt.

Alles is gratis!

Entree, parkeren, alle kinderactiviteiten en fietsenstalling zijn geheel gratis.
De Rijsbergse Vliegerdagen worden georganiseerd door de Stichting Rijsbergse Vliegerdagen in de weilanden van de Familie Machielsen aan de Tiggeltsestraat 13 4891 ZP te Rijsbergen.
Kijk voor meer informatie op www.rijsbergsevliegerdagen.nl of op de facebookpagina, X en iIstagram (Rijsbergse Vliegerdagen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen