Priscilla loopt eenpersoons protestmars tegen geweld tegen OV-personeel

Hoofdconducteur en actief FNV-lid Priscilla van Barlingen begint maandagochtend 24 juni in Den Helder aan een voettocht van meer dan 500 kilometer van station naar station om aandacht te vragen voor geweld in het Openbaar Vervoer, ook via Roosendaal en Breda.

Wie haar wil steunen door een stuk mee te lopen is van harte welkom. In drie weken tijd, ongetraind en tijdens haar vakantie loopt Van Barlingen een monstertocht om aandacht te vragen voor de toenemende agressie in het OV.  ‘Ongetraind, want het moet zwaar worden. Drie zware weken is niets vergeleken bij de vele agressie- en geweldsincidenten tegen OV-personeel’, vindt ze.

Hoe te volgen?

De NS-medewerkster verslaat haar ervaringen in blogs en op YouTube en zal iedere dag een link naar haar live locatie vastzetten op haar profiel, zodat iedereen direct kunt zien waar ze zich bevindt.  De afstand die ze gaat afleggen is niet willekeurig gekozen: het gaat om een halve kilometer per geregistreerd strafbaar feit gepleegd tegenover OV-personeel in 2023: 0,5 maal 1042 is 521 kilometer. Daarbij gaat het om intimidatie, bedreigingen, bespugen en lichamelijk geweld en het was wederom een toename vergeleken met het aantal meldingen het jaar daarvoor, toen de teller op 965 uitkwam.

Dit jaar moeten het er als het aan Van Barlingen ligt aanzienlijk minder worden.

Met dank aan Zaandstad.nieuws.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen