Meer lastminuteboekingen door slecht weer, zeggen reisbureaus

Foto: Pixabay

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

Volgens TUI verwerkte het reisbureau afgelopen week 87 procent meer boekingen met vertrek op korte termijn. Bij Corendon verdubbelde het aantal lastminutereizen bijna, laat een woordvoerster weten. Ook reisbureau Sunweb zegt dat de afgelopen weken de lastminuteboekingen met 25 procent gestegen zijn. Daar zijn naast Griekse eilanden ook Ibiza en Egypte populair.

Verhoogde vraag

Het slechte weer beïnvloedt niet alleen Nederlandse reizigers, ook in buurlanden zien de reisbureaus een verhoogde vraag. In Duitsland, België, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen zoeken meer mensen lastminute de zon op, stelt TUI.

TUI waarschuwt dat een aantal bestemmingen aardig volgeboekt raakt en dat de bezettingsgraad in de hotels snel stijgt. De woordvoerster van Corendon benadrukt bovendien dat eerder boeken loont. “Als je keuzemogelijkheden wil hebben, boek dan snel.”

Ook bij de Vakantiediscounter merken ze dat het slechte weer invloed heeft op de boekingen. Naar Spanje en Griekenland werden een kwart meer lastminuteboekingen gedaan en ook naar bestemmingen als Turkije en Egypte nam de vraag toe. De hogere vraag naar boekingen voor Egypte verklaart de aanbieder door het tegenvallende weer in andere Europese landen naast Nederland. “Mensen willen echt zonzekerheid.”

Reisorganisator Voja Travel signaleert een verdubbeling van het aantal lastminuteboekingen ten opzichte van vorig jaar. De aanbieder van duurzame, verre reizen ziet dat vooral de Azoren en de Canarische Eilanden in trek zijn.

Op vakantie gaan is wel duurder

Kredietverzekeraar Allianz Trade waarschuwt wel dat toeristen deze zomer moeten rekenen op fors hogere prijzen voor hotels en vliegtickets. De reislust wordt groter, maar luchtvaartmaatschappijen kampen bijvoorbeeld met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen. “Dan kunnen de prijzen alleen maar omhoog.”

Bron: ANP / Nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen