Koningin van de opvang zoekt nieuw thuis

Foto: Dierenopvang Arduin
Blacky is een Duitse Herder, een gesteriliseerde teef, geboren op 25-10-2017. Inmiddels al een maand of 9 gelden hebben we deze mooie dame mogen leren kennen.
Blacky is namelijk in augustus vorig jaar bij ons in pension gekomen, omdat haar baasje (man op leeftijd) wegens zijn gezondheid moest worden opgenomen en zij uiteraard niet mee kon. Nadat kortgeleden duidelijk werd dat meneer helaas niet meer zelfstandig thuis zal komen te wonen, is besloten afstand te doen en voor Blacky op zoek te gaan naar een nieuw baasje. En u zult begrijpen, na zo’n periode in een opvang is ze daar écht aan toe!
Vriendelijk, vrolijk en altijd graag in je buurt, dat omschrijft haar wel grotendeels. Blacky rent en speelt nog heel graag en ook een flinke wandeling slaat ze niet snel over. Ze is dol op piepertjes, daar weet ze zich prima mee te vermaken, maar terugbrengen of loslaten is nog iets om aan te werken. Ze luistert redelijk, maar naar wat we begrepen hebben, mocht ze veel en werd ze weinig gecorrigeerd. Cursussen of trainingen zijn voor zover bekend dan ook nooit doorlopen. Blacky is zindelijk en waaks en eventjes alleen thuis moeten blijven zal waarschijnlijk niet zo’n probleem zijn. Helaas weten we dit niet helemaal zeker, omdat dit vrijwel niet aan de orde was. Haar reactie op honden van hetzelfde formaat of nog groter is prima, maar die op kleine hondjes (en vermoedelijk ook katten, hoewel niet bekend) daarentegen totaal niet. Dat is op straat dan ook een stukje extra alert zijn. Deels omdat ze het niet gewend is, maar ook omdat we simpelweg niet durven te voorspellen hoe ze zou reageren op drukte en veel prikkels, plaatsen we Blacky liever niet bij kinderen of in een druk huishouden.
Bent u op zoek naar ‘gewoon een gezellige hond’, heeft u niet te veel verwachtingen, maar ziet u het juist als een uitdaging om met haar nog te werken aan een stukje socialisatie? Heeft u dus voldoende tijd voor deze lieverd en daarnaast misschien ook nog een fijne buitenruimte ter beschikking? Dan kan Blacky niet wachten kennis te maken! Zien we u snel?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen