Wederom pand afgesloten vanwege drugsvondst: Ditmaal loodsen in Bosschenhoofd

Foto: Politie

Burgemeester Bernd Roks heeft besloten tot sluiting van twee loodsen in een bedrijfspand in Bosschenhoofd met ingang van 15 november 2023. De politie heeft in één van de loodsen een grote hoeveelheid hennep, hasj en THC-snoep aangetroffen. In de andere loods heeft de politie poeders bestemd voor het bereiden van harddrugs en drugsafval aangetroffen.

Het bedrijfspand is opgedeeld in afzonderlijke ruimtes die worden verhuurd. Aangetroffen is ruim 54 kilogram hennep, bijna 2 kilogram hasj, ruim 6 kilogram THC-snoep, 250 kilogram poeders en ongeveer 4000 liter drugsafval. Artikel 13b van de Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid tot sluiting over te gaan niet alleen wanneer er in een pand drugs worden aangetroffen bestemd voor de handel maar ook wanneer stoffen aanwezig zijn die duidelijk bestemd zijn voor de productie van drugs.

De burgemeester heeft de twee loodsen in het pand met toepassing van het damoclesbeleid voor zes maanden gesloten. Met de sluiting wordt beoogd het woon- en leefklimaat in de directe omgeving te beschermen en de openbare orde te herstellen. De eigenaar van het pand heeft de huurovereenkomsten met beide huurders onmiddellijk beëindigd.

Bron: Gemeente Halderberge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen