Asieldier van de week: Aukje

Foto: DOC Arduin

Aukje is een poesje, inmiddels gesteriliseerd en ze is geboren in het najaar van 2021. Eind maart is ze hoogdrachtig bij ons binnengebracht, waarna ze begin april bevallen is van 6 mooie kittens (hiervan is kitten Abel overigens ook nog op zoek naar een thuis).

Aukje heeft volgens haar vinder, die haar van jongs af aan in de gaten heeft gehad, nooit ‘echt’ in huis mogen wonen. Ze werd eigenlijk een beetje aan haar lot overgelaten. Her en der gevoerd, maar nooit lekker in huis op de bank erbij of ergens een plekje voor zichzelf. Desondanks is Aukje een heel sociaal, lief en aanhankelijk poesje. Ze wordt graag aangehaald, vraagt daar ook zelf om, maar goed is ook wel weer goed. Als je dan doorgaat, durft ze wel een ‘knauw’ te geven en om die reden alleen al lijkt het niet verstandig haar bij kleine kindjes te plaatsen. Maar ervan uitgaande dat ze inderdaad nooit in huis heeft geleefd, is het waarschijnlijk ook beter haar een rustige omgeving te bieden zodat ze op eigen tempo kan wennen.

Aukje is een heel speels poesje, wordt graag uitgedaagd, maar weet zichzelf ook uitstekend te vermaken. Ze is heel nieuwsgierig en ondernemend en is met enige regelmaat buiten te vinden. Het zou ons niet verbazen dat er een sluw jagertje in haar schuil gaat. Op een appartement zonder mogelijkheid vrij naar buiten te kunnen, zal ze vermoedelijk dan ook niet kunnen aarden en dus niet gelukkig gaan worden.

Aukje kan met veruit de meeste andere katten in de opvang uitstekend overweg, met een enkeling wat minder, maar dat is dan ook echt een wisselwerking. Omgang met honden is ze waarschijnlijk niet gewend…

Heeft u een fijn plekje voor Aukje? Niet te veel verwachtingen en geeft u haar alle tijd en ruimte zich aan te passen? Heeft u een mooie buitenruimte of woont u misschien zelfs een beetje landelijk? Dan kan deze knappe dame niet wachten eens kennis te maken! Komt u snel eens langs?

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen