Old Forest Jazz concert met Duo Rob van Bavel & Marc van Rooij in de Witte Villa in Oudenbosch

Foto:

Tijd voor jazz in de Witte Villa in Oudenbosch! Een heerlijk swingend jazzconcert met een drankje na afloop om meteen gezellig bij te praten. De ideale vrijdagavond, zoals jullie dat van ons gewend zijn! De jazzconcerten worden verzorgd door Gé Bijvoet. Op vrijdag 29 september beginnen we het concertseizoen met het legendarische duo met Rob van Bavel en Marc van Rooij.

Duo Rob van Bavel/Marc van Rooij – 30 years….
Naast het succesvolle Rob van Bavel Trio zijn Rob van Bavel en Marc van Rooij (al in de 90-er jaren) ook duo gaan spelen. In een duo zijn de lijntjes nóg korter en is de ruimte (voor dynamiek, nuances en harmonische interactie) zo mogelijk nóg groter dan in een trio. Beide musici beoefenen een veelheid aan stijlen en die vinden allemaal een plek in dit duo. Het repertoire is door Rob van Bavel speciaal voor de bezetting piano / contrabas geschreven en omvat veel stijlen, van Impressionisme tot Boogie Woogie tot moderne jazz. Naast de composities van Rob zijn er ook de bewerkingen van stukken uit het American Songbook.

Rob van Bavel (1965) is pianist, docent, componist en arrangeur. Hij studeerde in 1987 met de hoogste onderscheiding af aan aan het Rotterdams Conservatorium en won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs op de eerste Thelonious Monk Jazzpiano Competition in Washington DC, solistenprijzen in Duitsland en België, de Wessel Ilcken Prijs en een Edison voor de cd Rob van Bavel Trio. Als sideman en bandleider heeft hij meer dan 300 cd’s uitgebracht en toerde door heel Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesie, Zuid-Korea and Siberië. Hij trad veelvuldig op met grootheden als Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis en anderen. Hij is docent aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam en gaf masterclasses in Zuid-Korea, Liechtenstein, Spanje en Nederland.

Marc van Rooij legt als bassist graag het fundament in jazz, klassiek en tango, en houdt van alle expressieve mogelijkheden die zijn bas bied. Als jazzbassist speelde, tourde en nam hij op met o.a. zijn eigen trio Qless (.nl, met Tim Langedijk en Wim Dijkgraaf), Rob van Bavel (Edison CD ‘Rob van Bavel Trio’, div. malen North Sea Jazzfestival (ook als duo), tournee naar o.a. China, 1e prijs internationaal jazzconcours van de Leverkusener Jazztage en vele andere concoursen), Johnny Griffin, Deborah Brown, Dee Daniels, Bob Mintzer, Woody Shaw, Ferdinand Povel, John Engels e.v.a. In het theater speelde hij bij o.a. Toon Hermans, Mini & Maxi en Robert Long. Hij speelt klassieke muziek in de Nederlandse symfonie orkesten, en tango bij Grupo del Sur en Tango Extremo. Hij arrangeerde en produceerde de muziek voor de voorstelling NU! van Mini & Maxi, en arrangeerde verder voor o.a. Grupo del Sur, Miranda van Kralingen, Sinfonietta Amsterdam, Residentie Orkest, Wilma Bierens, en div. big bands. Marc is hoofdvakdocent contrabas jazz aan Fontys AMPA.

De digitale versie van de CD is verkrijgbaar op: Duo Rob van Bavel/Marc van Rooij – Live (1994) | Duo Rob van Bavel/Marc van Rooij | Rob van Bavel (bandcamp.com)

Locatie Het concert vindt plaats in de Witte Villa aan de Rivièrelaan 3, 4731 CS Oudenbosch.  De tuinkamer gaat een half uur voor aanvang open. Het concert is zonder pauze en na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje samen na te praten. NB. Deze locatie is niet rolstoeltoegankelijk.

Gratis parkeren kan op de parkeerplaats aan de Noviciaatlaan (tegenover nummer 10). Je loopt dan door het parkje in 1 minuut zo naar de Witte Villa.

Old Forest Jazz concert met Duo Rob van Bavel & Marc van Rooij – vrijdag 29 september 2023 om 20:00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen