Opening Halderbergse Open Monumentendag en Cultuurmaand 2023

Foto: PixaBay

Op vrijdag 8 september geven wethouders Patrick Schouw (Cultuur) en Hans Wierikx (Monumenten) het startteken voor de Halderbergse Cultuurmaand en de Open Monumentendag met als thema ‘Levend erfgoed, als monumenten konden praten!’. Dit gebeurt om 10.15 uur bij conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven met medewerking van de rondleiders van Bovendonk.

Opening
De opening van de Halderbergse Cultuurmaand en de Open Monumentendag vindt ook dit jaar plaats tijdens de Open Monumenten Klassendag. Op deze dag bezoeken ongeveer 520 leerlingen van de groepen 7/8 van  negen Halderbergse basisscholen een monumentaal pand. De leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool Uniek openen samen met de wethouders Patrick Schouw en Hans Wierikx de Open Monumentendag en de Cultuurmaand op bijzondere wijze om 10.15 uur. De opening vindt plaats in samenwerking met de rondleiders van Bovendonk bij conferentiecentrum Bovendonk in Hoeven. Bij de opening is een aantal markante figuren uit de geschiedenis van Hoeven aanwezig. Samen met hen gaan we even terug in de tijd!

Klassendag
De vrijdag voorafgaand aan de Open Monumentendagen vindt de Open Monumenten Klassendag plaats. Negen Halderbergse basisscholen doen hieraan mee. De monumenten die worden bezocht, zijn: conferentiecentrum Bovendonk, de Pastorij en de Molen St. Maartenspolder aan de Poldersdijk in Hoeven, de Basiliek, het Natuurhistorisch en Volkenkundig museum, het Arboretum en het Thomashuis in Oudenbosch, het Mastboomhuis en de Meeshoeve in Oud Gastel, het Vliegend Museum in Bosschenhoofd, Tijdens de bezoeken is er een rondleiding en kunnen de leerlingen de bijzonderheden van het monument ontdekken op een leuke en leerzame manier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen