Garagesale Stampersgat: op 9 September verandert het hele dorp in een grote brocante markt

Foto: Garagesale Stampersgat

Stampersgat – Wie garagesale zegt, zegt Stampersgat. Het kleine West-Brabantse dorp Stampersgat wordt op zaterdag 9 september alweer voor de 5e keer omgetoverd in de leukste brocante markt met vintage spullen, speelgoed, antiek, kleding, brocante en leuke snuisterijen. Bezoekers vinden deze adresjes via een routekaart door het dorp. Dit jaar doen er een recordaantal adressen mee.

De garagesale is een begrip in de regio en ver daarbuiten. “Zelfs mensen uit Utrecht en Zuid-Holland weten ons te vinden. Een echt dagje uit langs de mooiste en leukste spullen. De deelnemers raken hun verkoopwaren kwijt en de bezoekers gaan met mooie spullen naar huis”, aldus de enthousiaste organisatoren Cindy Heijkoop en Mirella Santegoeds.

Al vijf keer eerder organiseerden de dorpsgenoten de jaarlijkse garagesale in Stampersgat. Steeds in hetzelfde open monumentenweekend als toch al veel mensen op de fiets zitten. “Het is een heerlijk buitenevenement, dus we gaan uit van mooi weer natuurlijk!”, vertelt Mirella. “Er zijn enthousiaste dorpsbewoners die ieder jaar opnieuw meedoen. Het is dan ook ontzettend gezellig in het dorp”. Ook voor een hapje en een drankje kan men terecht bij de lokale horeca.

Digitale routekaart
“We zijn al druk bezig met het inschrijven van de deelnemers en vervaardigen van de routekaart. Door middel van de digitale routekaart komen bezoekers langs allerlei leuke brocante en vintage koopjes en zelfgemaakte spullen bij de mensen thuis maar ook dit jaar voor het eerst staan er meerdere deelnemers bij elkaar op het dorpshuisplein. De digitale routekaart is op onze evenementenpagina op facebook te vinden.” De organisatoren doen zelf ook mee met de garagesale en zijn aanspreekpunt voor de deelnemende inwoners. Dus hoe meer inwoners in het dorp meedoen, hoe gezelliger, is de redenering.

Koopjes en brocante schatten
Elke woning met een eigen tuin, garage of oprit kan meedoen. En heb je geen gelegenheid bij je eigen huis dan kun je deelnemen op het dorpshuisplein. De deelnemers verkopen van alles, van speelgoed, boeken, kunst, antiek, hobby-artikelen, kleding, tot eigen gemaakte creatieve producten. Maar ook verzamelobjecten en zeldzame spullen, de brocante schatten. Inwoners die meedoen hebben vaak hun eigen verhaal bij de spullen die ze verkopen. En het is heel milieuvriendelijk. Spullen kunnen bij een ander weer een tweede leven krijgen.

De garagesale Stampersgat is gratis toegankelijk en wordt gehouden op zaterdag 9 september in heel Stampersgat van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie en de digitale routekaart is daags voor het evenement te vinden op  Garagesale Stampersgat 2023 | Facebook

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen