Weekend weer: mix van zon, wolken en buien

Foto: Pexels

Zaterdagochtend zijn vooral in de kustgebieden enkele buien mogelijk. In de middag zijn de buien juist bestemd voor het binnenland. Plaatselijk is bij deze buien een klap onweer niet uitgesloten, maar echt pittig zullen de buien niet zijn. Er zijn ook veel droge momenten waarbij de zon schijnt. Dan is het meteen prima weer om bijvoorbeeld lekker in de tuin te werken.

De temperatuur valt wel iets lager uit dan voorgaande dagen. Bij een meest matige wind uit westelijke richtingen wordt het 19 tot 22 graden. In de avond verdwijnen de meeste buien en ook de nacht naar zondag verloopt op de meeste plaatsen droog met enkele opklaringen.

Zondag: herhaling van zaterdag
Op de tweede dag van het weekend krijgen we te maken met een mix van wolken, zon en enkele buien. Wederom zijn de meeste buien in de ochtend weggelegd voor de kustgebieden, terwijl het binnenland vooral in de middag rekening moet houden met enkele regen- of onweersbuien. In de loop van de middag breiden opklaringen zich oostwaarts uit over het land. Vooral in de avonduren kan er nog flink van de zon worden genoten. Overdag wordt het wederom 19 tot 22 graden. Al met al vrij gebruikelijke waarden voor eind augustus. De wind is matig van kracht en komt uit het westen, 3-4 Bft.

Maandag: licht wisselvallig weertype houdt aan
We trappen de nieuwe week af met een vergelijkbaar weerbeeld als waar we in het weekend mee te maken krijgen. Verspreid over het land komen enkele buien voor, maar tussendoor zijn er ook flink wat droge en zonnige momenten. De temperatuur blijft in bijna heel het land schommelen rond een graad of 20.

Hierna: mogelijk weer oplopende temperaturen
Door een doorstaande westen- tot zuidwestenwind blijven we gevoelig voor enkele buien die vanaf de Noordzee worden aangevoerd. Veel stellen de buien niet voor en de droge momenten zullen dan ook overheersen. Met maxima rond 20 graden is het tijdens zonnige dagdelen dan heerlijk weer om buiten iets actiefs te ondernemen. In de tweede helft van de week loopt de temperatuur mogelijk weer wat op, maar van volop zomerse temperaturen lijkt op lange termijn geen sprake.

Bron: weeronline.nlĀ 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen