Asieldier van de week: Border Collie Totti

Totti is een Border Collie, een ongecastreerde reu, geboren op 11-6-2017. Van hem is afstand gedaan, omdat hij heeft uitgehaald naar een kindje dat op visite was. Gelukkig niet gebeten, in die zin is er niks gebeurd, maar wel dusdanig geschrokken dat nu er een kleinkind op komst is, er geen risico’s genomen gaan worden.

Totti is een super leuke en erg lieve hond, maar heel prikkelgevoelig. Drukte is beter niet aan hem besteed, evenals kleine ruimtes. Ook schrikt hij snel van onbekende dingen. Totti is een heel vrolijke hond, dol op water en ook spelen vindt hij ontzettend leuk. Hij rent graag achter een balletje aan, komt die ook netjes terugbrengen, maar daarna maakt hij er een spelletje van om die bal van ‘m te krijgen. Los hiervan luistert hij aardig goed, Totti heeft ook enkele cursussen doorlopen en de basiscommando’s zijn bekend.

Voor een lekker snoepje geeft hij graag een pootje of soms zelfs een high five. In huis is hij netjes zindelijk, kan hij prima eventjes alleen blijven en Totti is ook waaks. Hij is graag in je buurt en kijkt gezellig mee naar de tv, waar hij wel op reageert. Vooral reclames vindt hij maar niks en dat laat hij duidelijk horen en zien. In huis is Totti niet gewend aan andere dieren, maar op straat is hij vooral erg boos op katten. Omgang met soortgenootjes gaat meestal prima, maar het is vaak wel eventjes aftasten. Dat geldt ook voor wassen en borstelen of een bezoekje aan de dierenarts, dit geeft dermate veel spanning dat hij beter even een muilkorf om krijgt…

Voor Totti zijn we op zoek naar een baasje die niet schrikt van zijn ‘gebruiksaanwijzing’, rustig woont en bij voorkeur ook ervaring heeft. Dit gaat niet in een gezin met kinderen zijn, puur vanwege de drukte die dat met zich meebrengt. Totti zal het best op zijn plek zijn in een één- of tweepersoonshuishouden, waar hij een fijn plek voor zichzelf heeft en zich kan terugtrekken als daar behoefte aan is. Wij denken dat hij zich, na wellicht een kleine periode wennen, in no time zal ontpoppen tot een maatje voor het leven! Bent of kent u het nieuwe baasje van deze lieverd? Dan nodigt hij u graag uit snel eens kennis te maken!

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen