Asieldier van de week: Roef

Roef is een Mechelse Herder teefje, niet gesteriliseerd en ze is geboren op 1-3-2019. Van haar is afstand gedaan, omdat haar baasje een rugoperatie moest ondergaan en ze hierna voorlopig niet voor de hond kan zorgen.

Bijzonder hieraan is dat ze Roef nog geen 24 uur in huis had. Via de chip hebben we contact gehad met de 1e eigenaar, welke wist te vertellen dat ze een ander huis voor haar hebben gezocht omdat de thuissituatie verandert. Roef is opgegroeid op het erf, waar ze ook haar kennel heeft staan. Ze kwam ook wel in huis, maar was in principe voor de bewaking op het erf. Omdat hier een soort zorgboerderij gecreëerd gaat worden en daarmee veel mensen over de vloer gaan komen, is gekozen een ander thuis voor deze lieverd te zoeken. Ze zou er waarschijnlijk te onrustig van worden.

Roef is een vriendelijke hond, sociaal en ze wordt ook omschreven als een echte knuffelkont. Ze is waaks wanneer het moet en ondanks dat ze buiten verbleef, is ze in haar kennel netjes zindelijk. Roef bruist van de energie en ze is dol op spelen. Ze vindt alles met een piepertje leuk, maar ook van apporteren wordt ze erg vrolijk. Een balletje is vaak wel favoriet. Ze was gewend aan een Chihuahua in huis, maar op straat kon omgang met andere honden wat moeilijk verlopen. Ook hier merken we dat ze er soms veel naar blaft, maar dat heeft vaak wel te maken met hoe druk het is om haar heen en hoe andere honden haar benaderen. Ze lijkt overigens wel wat voorkeur te hebben voor hondjes kleiner dan haar. Met katten heeft ze geen ervaring, maar aan paarden is ze wel gewend. Roef kent haar commando’s en luistert in de basis prima. Zoals gezegd is het een sociale dame, naar zowel jong als oud, maar voor de allerkleinsten waarschijnlijk een tikkeltje te enthousiast…

Zowel binnen als buiten kan Roef dus uit de voeten, maar ze is in ieder geval weer op zoek naar een ruime buitenruimte, waar ze naar hartenlust kan snuffelen en ravotten. Heeft u een fijn plek voor haar? Dan nodigt ze u van harte uit eens kennis te komen maken!

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen