Asieldier van de week: Dikkie Dik

Dikkie Dik is een gecastreerde kater, geboren op 23-2-2021. Van hem is afstand gedaan, omdat zijn baasjes willen gaan rondreizen met de camper en hij niet mee kan.

Dikkie is een vrolijke en spontane kater, hij begroet iedereen even vriendelijk en is altijd in voor wat aandacht. Zo is hij dol op spelen, weet hij zichzelf daar goed mee te vermaken, maar spelen en interactie met het baasje is natuurlijk nog iets leuker. Maar waar het gaat om aaien en kroelen, bepaalt hij liever zelf wanneer het daar tijd voor is. Dikkie is aanhankelijk en kan erg genieten van de nodige knuffels, komt soms ook op schoot, maar genoeg is genoeg. Als je hem dwingt of te lang doorgaat, durft hij een tik te geven. Om die reden plaatsen wij hem dan ook liever niet bij kleine kinderen. Overigens waarschuwt hij wel netjes en is hij absoluut niet gemeen, soms is het zelfs ook een beetje doerakken.

Dikkie is vooral een binnenkat, maar mocht wel aan een riempje in de tuin. Gezien dat hij bij ons ook veel in de buitenren vertoeft, liefst in het zonnetje, zal hij bij zijn nieuwe baasje dan ook tenminste een (catproof) balkon tot zijn beschikking willen hebben. Omgang met soortgenootjes gaat op zich prima, al heeft hij ze liever niet te dichtbij. Het ene moment is dat prima, het andere moment slaat hij. Bij zijn baasje was hij gewend aan een klein hondje, maar wij denken dat Dikkie het wel prima zal vinden als enig huisdier gehouden te worden…

Wanneer u op zoek bent naar wat gezelschap in huis in de vorm van een leuke en tikkeltje eigenzinnige kat, kunt u eigenlijk niet om Dikkie Dik heen! Komt u snel eens kennis maken?

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen