Kerkcluster Hoeven: 32 woningen en horecavoorziening

Foto: Gemeente Halderberge

Het college verleent medewerking aan de ontwikkeling van woningen en appartementen rond en achter de St. Jan de Doperkerk in Hoeven. En aan de ontwikkeling van een horecagelegenheid in de voormalige pastorie naast de kerk. Het gaat hier om de bouw van 8 patiowoningen ten westen van en 22 appartementen achter de St. Jan de Doperkerk en twee appartementen boven de horecavoorziening in de pastorie. De afspraak is dat inwoners van Hoeven en Halderberge voorrang hebben op de woningen.

Wethouder Thomas Melisse: “Dit is weer een mooie volgende stap in de ontwikkeling van het centrum van Hoeven. Dit wordt een unieke en bruisende locatie waarbij de St. Jan de Doperkerk het nieuwe dorpshuis wordt. Ik ben vooral content met de patiowoningen, bedoeld voor senioren. Hier is grote behoefte aan in Hoeven, net als naar grotere appartementen met buitenruimte voor deze doelgroep. Met dit plan voorzien we dus echt in een behoefte. Maar ook andere doelgroepen komen aan bod in dit plan, zoals Hoevense starters. Helemaal mooi ook dat er afspraken gemaakt zijn over de voorrang voor inwoners van Hoeven en Halderberge.”

Horecavoorziening
In de pastorie die naast de kerk ligt komt op de begane grond een horecavoorziening en op de verdieping erboven appartementen. De initiatiefnemer krijgt de gelegenheid om een horecavoorziening in de pastorie te realiseren.

Realisatieovereenkomst getekend
Initiatiefnemer van het plan is Dorpshart Hoeven C.V.. Aannemersbedrijf van Agtmaal B.V. gaat de woningen realiseren. De realisatieovereenkomst met de initiatiefnemer is op 28 juni 2023 ondertekend. De planologische procedure is in voorbereiding en naar verwachting begint de bouw najaar 2024.

Openbaar gebied
Het nieuwe woongebied krijgt een aantrekkelijke buitenruimte met groen en het behoud van zoveel mogelijk bestaande bomen. De parkeervoorzieningen voor de woningen en appartementen vinden plaats aan zowel de oost- als de westzijde van de kerk en aan de achterzijde naast het nieuwe appartementencomplex.

Bron: Gemeente Halderberge

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen