Asieldier van de week: Knappe Spike

Spike is een Labrador Retriever (wij denken niet 100%, maar een kruising), een ongecastreerde reu, geboren op 16-7-2022. Een nog erg jonge hond dus, waar in het afgelopen jaar helaas helemaal niets mee gedaan is waar het gaat om opvoeden.

Zijn baasje, een wat oudere man, heeft afstand van hem gedaan omdat hij zo onvoorspelbaar en onbehouwen zou zijn. Het feit dat hij bij ons binnenkwam met een ingegroeide halsband, bevestigt voor ons dat baas en hond inderdaad niet op 1 lijn zaten.

Lieve Spike is zeker een erg enthousiast en energiek mannetje, maar niet anders dan je zou verwachten van een Labrador van bijna een jaar. Hij is vriendelijk naar iedereen, altijd vrolijk en echt heel lief. Spike is wel degelijk erg leergierig, maar omdat hem niks geleerd is moet je niet teveel tegelijk willen. Dan weet hij even niet waar hij het zoeken moet en zie je ‘m onzeker worden. Stap voor stap en heel consequent, maar zeker ook ‘het nodige met het aangename afwisselen’. Dus het belonen niet vergeten, of dat nou met wat lekkers is of door middel van een potje spelen of andere vorm van ontspanning. Het spreekt natuurlijk ook voor zich dat een cursus volgen een enorme aanrader is.

Spike kan prima overweg met andere honden, hij vindt ze allemaal even leuk en interessant en speelt graag met ze, maar zal door sommige soortgenootjes wel als erg druk worden ervaren. Omgang met katten is hij voor zover bekend niet gewend. Ondanks zijn zachtaardige en sociale karakter, is het voor nu waarschijnlijk niet het beste idee Spike in een druk gezin te plaatsen, puur vanwege de vele prikkels en omdat het erg lastig zal zijn allemaal even consequent te handelen…

Heeft Spike stiekem uw hart al gestolen en bent u bereid veel tijd en energie te steken in zijn opvoeding? Heeft u daarnaast alle begrip voor het feit dat hij een valse start gekend heeft en daardoor wellicht nog eens in de fout kan gaan waar het gaat om zindelijk zijn of alleen thuis blijven? Dan nodigt deze lieverd u graag snel uit voor een kennismaking!

!!DENK GOED NA VOOR U AAN EEN PUP BEGINT!!
— Heeft u voldoende tijd om hem op te voeden? Om er met hem op uit te gaan? Om hem te socialiseren, dingen aan te leren, maar ook afleren? Bent u bereid met hem op cursus te gaan? Kunt u hem bieden wat hij nodig heeft, ook financieel? —

Kijk voor alles wat u moet weten over een pup op:  licg.nl – Algemene informatie over puppy’s

Meer informatie:

Tel. nr: 0167-532627
E-mail: [email protected]
Website: Dierenopvang Arduin

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen