50ste Fietsvierdaagse Hoeven 2023

Op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 start voor de 50ste keer de landelijk bekende Fietsvierdaagse Hoeven in het recreatiedorp Hoeven, gemeente Halderberge. Tot en met zondag 21 mei kunt u genieten van de mooiste routes die in West Brabant zijn uitgezet. We starten weer vanuit ons Fietsvierdaagse Centrum “Bovendonk”. Dit ligt in een zeer groene bosrijke omgeving. In de mooie binnenplaats van dit historische monumentale gebouw kunnen we weer heerlijk genieten bij de start van de fietstochten maar vooral bij terugkomst. De ambiance is er geweldig. Elke dag tussen 08.00 uur en 13.00 uur kunt u hier starten.

Op onze openingsdag donderdag 18 mei 2023 fietsen wij de BARONIE route. Door de mooie Baronie van Breda, de prachtige omgeving van het stroomgebied van de Mark en het Mastbos. Na omgeving Alphen aangedaan te hebben fietsen we via Baarle-Nassau naar Rijsbergen. Via schitterende wegen naar Etten-Leur om daarna weer huiswaarts te keren.

Op de 2de dag vrijdag 19 mei fietsen wij de Beemden route. Via de Hoevense en Ettense polders naar de Leur. Vandaar via Prinsenbeek door een schitterende omgeving naar Hooge Zwaluwe. Na richting Dongen en ’s Gravenmoer aangedaan te hebben vervolgen wij de route. Vervolgens fietsen we door Zevenbergen. We vervolgen de weg via Hoevense Beemden terug naar Hoeven.

Op zaterdag 20 mei fietsen we de Piet Brans Bos- en Heide route. Vanuit Hoeven fietsen we naar Rucphen. Over de heide naar Nispen. Daarna over prachtige landwegen naar Stabroek Belgie. Via Roosendaal fietsen we door de Rucphense bossen om daarna weer naar Hoeven terug te rijden.

Op de slotdag zondag 21 mei fitsen we de Halderberge route. De route gaat door alle kernen die samen de gemeente Halderberge vormen nl. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Bosschenhoofd en natuurlijk Hoeven. De langste afstanden gaan ook buiten de gemeentegrenzen. We komen o.a. ook in Kruisland en Nieuw Vossemeer.

Zoals bekend kunnen de deelnemers kiezen uit 4 afstanden. Dat zijn de 25, 40, 60 en 100 km. Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De 25 km route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden de kinderen dan ook aangenaam verrast.

Er staan tijdens de Fietsvierdaagse op het binnenterrein van ons Fietsvierdaagse centrum speelkussens en er zijn tijdens deze dagen weer wisselende kinderactiviteiten. O.a. schminken, ballonnen en kinderspelen.

Ook dit jaar kunt u weer inschrijven via onze site. Onder de voorinschrijvingen voor 15 mei 2023 verloten wij een fiets. Al onze routes zijn tijdens de Fietsvierdaagse beschikbaar op GPS.

Voor het overnachten kunnen onze fietsers ook dit jaar weer gebruik maken van ons “FIETSVIERDAAGSE-ARRANGEMENT” dat we met campings, bungalowparken en hotels in de omgeving hebben samengesteld.

Buiten het fietsen staat zoals altijd de sfeer en gezelligheid voorop. Volop muziek en verrassingen. Ook in 2023 mag u daar weer op rekenen. Er zijn ook braderiefeesten in het dorp met op zaterdag en zondag een braderie. Ook is er tijdens onze fietsvierdaagse een kermis in het dorp.

Wij willen onze dank uitbrengen aan de deelnemers, sponsors, onze vrijwillige medewerkers en aan iedereen die het ieder jaar weer mogelijk maken om dit evenement te organiseren.

Meer informatie: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen