Asieldier van de week: Dwergkonijn Gijs

Gijs is een dwergkonijn, een ongecastreerd rammetje, geboren op 4-8-2022. Hij is aangeschaft, maar bleek geen match. Omdat hij het nog niet gewend was om veel opgepakt te worden (Gijs komt uit een tuincentrum), vindt hij dat nog erg spannend en dat geeft dan weer een schrikreactie bij mevrouw, waarop geconcludeerd is dat het beter is om voor Gijs een ander thuis te zoeken.

Deze knappe snuffel was gewend om lekker vrij door het huis rond te huppelen, waar hij gezelschap had van een hond en een kat. Regelmatig ging hij achter de kat aan, vermoedelijk om te spelen, maar die ging daar verder niet op in.

Gijs is nagenoeg zindelijk, plassen doet hij sowieso in z’n kooi en in principe ook poepen, maar een verdwaalde keutel kun je af en toe nog wel tegenkomen. Echt héél aanhankelijk kun je hem dus (nog) niet noemen, maar dat lijkt meer onwennigheid dan dat hij het echt niet wil. Gijs vindt andere dingen gewoon net iets interessanter. Buiten zijn kooi snuffelt hij er dan ook vrolijk op los en alles wat hij tegenkomt wordt aan een nadere inspectie onderworpen. Dus wel rekening er mee houden enkele dingen wellicht eerst nog op te ruimen, zo zou hij graag zijn tanden zetten in bijvoorbeeld de stoffen mandjes van de kat. Gijs weet overigens ook prima raad met de nodige verse groenten en fruit en ook snoepjes gaan er goed in…

Bent u op zoek naar wat leven in huis in de vorm van een leuk en gezellig konijn? Dan nodigt Gijs u graag uit eens kennis te komen maken!

Of wellicht kunt u een huis bieden aan één van de andere konijnen? Kijk op onze website voor meer informatie!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen