Asieldier van de week: Kater Kenji

Kenji is een kater, inmiddels gecastreerd en zijn leeftijd wordt geschat op een jaar of 4 (+/- 2018). Hij is als vondeling bij ons gekomen, nadat hij is weggevangen in een loods, waar hij de brokjes van de eigen katten op at.

Wij vermoeden dat Kenji al wat langer buiten liep, of wellicht zelfs nooit in huis heeft gewoond. Zoveel aandacht ineens was hij duidelijk niet gewend en bij binnenkomst zat hij dan ook enorm in elkaar gekropen, onder de indruk van wat er allemaal gebeurd was en gespannen voor alles wat ging komen. Gelukkig duurde het niet lang voor Kenji doorhad dat we alleen maar de beste bedoelingen hebben.

Nog een beetje verlegen (naar vreemden) is hij wel, maar wat een lieverd is Kenji. Vanuit z’n uitkijkpost bij het raam trekt hij de aandacht door lekker languit te rollen en kronkelen en hij geniet vervolgens volop van de aandacht die hij krijgt. Hij is erg gevoelig voor snoepjes, daarmee heb je sowieso z’n aandacht, maar Kenji kan ook erg genieten van een stokje matatabi. Met de andere katten kan hij heel goed overweg, we weten helaas niet of hij ook omgang met honden gewend is. Een druk huishouden of bij kleine kinderen is voorlopig niet waar Kenji op zijn gemak zal zijn. Ergens waar hij met hulp van zijn nieuwe baasje op eigen tempo kan wennen aan zijn nieuwe leventje wel. Gezien zijn verleden zal dit waarschijnlijk niet op een appartement zijn. Hoewel hij bij ons nog maar enkele keren in de buitenren is geweest, zal dit vanaf het voorjaar vermoedelijk wel weer meer gaan trekken…

Bent of kent u het nieuwe baasje van Kenji? Dan kan deze lieverd niet wachten u snel eens te ontmoeten!

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen