Compensatie energiekosten maatschappelijke organisaties 2022-2023

Foto: PixaBay

De stijgende energielasten raken iedereen, ook de maatschappelijke organisaties die actief zijn binnen de gemeente Halderberge. De gemeente ondersteunt de verenigingen en stichtingen die gebruik maken van accommodaties. En we gaan daarbij uit van de veerkracht en zelfredzaamheid van verenigingen en stichtingen, hun besturen en leden. We dragen bij in de gestegen energielasten, maar vergoeden deze niet geheel.

Onder voorbehoud van instemming door de gemeenteraad passen wij nu de Subsidieregeling compensatie energiekosten maatschappelijke organisaties 2022-2023 toe. Op basis waarvan er vanuit een lokaal noodfonds directe (financiële) ondersteuning geboden kan worden op het moment dat dit noodzakelijk is.

In de regeling is voor de maanden november en december 2022 uitgegaan van 100% en voor de maanden januari tot en met juni 2023 van 75% vergoeding. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de kosten van een EPA maatwerkadvies.

Organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in

  • de energiekosten;
  • de stijging van de huurlasten;
  • het verkrijgen van een EPA maatwerkadvies.

Meer informatie en de aanvraagformulieren zijn te vinden op de pagina Subsidieregeling compensatie energiekosten maatschappelijke organisaties 2022-2023

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen