De nieuwe werkweek staat in het teken van mooi en rustig zomerweer.

Foto: msn.com

In de westelijke helft is de zon nog een tijdje te zien en in het oosten is het bewolkt. In de avond en in de nacht blijft het droog en zijn er heldere perioden. De nieuwe werkweek staat in het teken van mooi en rustig zomerweer. Er is veel ruimte voor de zon en de temperaturen gaan omhoog. Dinsdag komt de zomerse grens van 25 graden in zicht.

Vanavond en komende nacht breiden opklaringen zich vanuit het westen richting het oosten uit. De temperatuur daalt onder een heldere hemel naar lokaal 7 graden. In het (noord)oosten, waar wolken het langst blijven hangen, wordt het niet kouder dan 10 graden.

Morgen zijn er overal zonnige perioden met de meeste zon in de kustgebieden. Landinwaarts komen ’s middags stapelwolken tot ontwikkeling en daaruit kan lokaal een bui ontstaan. Toch lijkt de meeste plaatsen het droog te houden. De temperatuur is aangenaam: rond 18 graden aan zee, 20-22 graden in het midden en oosten tot 24 graden in het zuiden van het land. Er staat een zwakke tot matige noordenwind.

Dinsdag wordt het nog een graadje warmer en in Limburg komt de zomerse grens van 25 graden in zicht. Ook elders is het warm met 20 tot 24 graden. Uitstekend weer om even erop uit te gaan als je de kans krijgt! Er staat weinig wind, waardoor het nog iets warmer aanvoelt.

Wel kan zich in oosten en zuidoosten tegen de avond opnieuw een lokale bui vormen, verder schijnt de zon geregeld. Mogelijk krijgt het noordelijk kustgebied wel af en toe te maken met lage bewolking of mist vanaf de koude Noordzee.

Woensdag verandert er weinig aan het vriendelijke en rustige zomerweer. Met vrij veel ruimte voor de zon wordt het 20 tot 25 graden van noord naar zuid. Daarbij draait de wind naar het noordoosten tot oosten, waardoor ook de kustgebieden warmer worden.

Ook na woensdag doet de zon prima zaken en het wordt zelfs nog wat warmer. Richting het weekend zijn temperaturen tot lokaal 27 of 28 graden mogelijk in Noord-Brabant en Limburg. Daarbij blijft het voorlopig droog.

Bron: Weeronline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen