Elvis en Presley dit weekend in de spotlight

Elvis (wit) en Presley zijn gecastreerde katers met een geschatte leeftijd van een jaar (voorjaar 2023). Wij vermoeden dat het broertjes zijn, maar omdat het vondelingen zijn en we dus geen achtergrond kennen, zullen we daar geen volledige zekerheid in krijgen.
Zeker is wel dat Elvis hartstikke doof is, maar dat belemmert hem eigenlijk nergens in. Erg energiek, ondernemend en nieuwsgierig zijn een paar woorden die voor beide opgaan, maar voor Elvis net iets meer. Presley is een tikkeltje rustiger, maar ook hij weet van tijd tot tijd de boel flink op stelten te zetten. Beide mannen zijn daarnaast heel lief, sociaal en altijd vrolijk. Ze spelen ontzettend graag met alles wat voorhanden is, gaan helemaal los op een stokje matatabi en een beetje met elkaar stoeien hoort er ook zeker bij. Elvis en Presley doen eigenlijk alles samen, zijn veel in elkaars buurt te vinden en daarom willen we ze ook graag samen herplaatsen. Deels ook vanwege Elvis zijn doofheid, hij kan zich optrekken aan zijn broertje, zeker wanneer ze ook naar buiten gaan. Liever niet horen we u denken, een dove kat is natuurlijk een stuk kwetsbaarder, maar enkel binnen leven gaat niet werken. Ze zouden de boel afbreken. En er zijn in veel gevallen natuurlijk volop mogelijkheden om je tuin zo aan te passen dat ze daar niet uit kunnen en per ongeluk toch in aanraking met verkeer komen. Dit is natuurlijk het meest ideaal, maar ook een buitenren is een optie. Beide zijn bekend met een kattenluikje. Omgang met andere katten vinden ze alleen maar leuk, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Of ze ook omgang met honden gewend zijn, is niet bekend. Mits dat kinderen er goed mee om weten te gaan, zien we beide doerakken prima in een gezin passen. Maar het is dus heel belangrijk dat je jezelf eerst laat zien aan Elvis en hem niet zomaar ineens aanraakt en laat schrikken…
Denkt u nu, net als wij, ‘Wat een leuk stel zeg, die Elvis en Presley!’ en heeft u een veilige optie ze regelmatig naar buiten te kunnen laten? Bent u daarnaast ook niet perse hele dagen van huis, zodat ze op tijd kunnen worden voorzien van hun nodige knuffelmomentjes? Dan kunnen deze boeven niet wachten u te ontmoeten! Komt u snel eens kennismaken met ze?

Meer informatie:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen