112

Dier van de week: bijzondere kruising Sammy

Foto: Dierenopvang Arduin

Sammy is een kruising Sharpei x Mechelse Herder (schofthoogte +/- 56 cm), een ongesteriliseerd teefje uit 2020. Haar baasje is vorig jaar overleden en haar bazin kan de zorg niet in haar eentje aan. Binnen de familie waren er helaas ook geen andere mogelijkheden. Daarom is ze in Dierenopvang Arduin in Roosendaal terecht gekomen. De opvang is op zoek naar een nieuw baasje voor Sammy.

Dramatisch mislukte eerdere poging

Sammy leek in het begin veel last van heimwee te hebben en had echt even tijd nodig om haar nieuwe onderkomen op zich in te laten werken. Blij waren we dan ook dat ze relatief snel een ander baasje gevonden had, maar een aantal weken later bleek dit helaas niet zo mooi als het leek. Er werd niet of nauwelijks met haar gelopen, laat staan spelen of andere manieren om wat energie kwijt te raken. Als ze alleen moest zijn, ging ze in een bench. Er was verteld dat ze daar niet tegen kan en dat ze een bench sloopt. Maar waar de mensen van Arduin nog het meest van verschrokken, is hoe verschrikkelijk veel Sammy afgevallen is in die periode. Ze kreeg namelijk nagenoeg geen hondenvoer, maar brood en melk ‘omdat ze dat zo lekker vond’. Helaas worden wij dus ook wel eens voor de gek gehouden als we een match maken.

Sammy is dus alweer een tijdje terug bij de opvang en inmiddels weer aardig op gewicht. Dik is ze niet en dat zal ze in de opvang ook niet worden waarschijnlijk, daarom dat ze niet kan wachten geadopteerd te worden!

Lief en loyaal, wel de juiste zorg

Sammy is echt een lieve hond, heel loyaal en trouw aan haar baas. Deze grote kroelkont ligt het liefst de hele dag op schoot en ook op de bank en zelfs in bed weet ze haar plekje wel te vinden. Ze is vrolijk en vriendelijk naar jong en oud, al woonde ze dus niet in huis met kinderen. Ze is zindelijk. Eventjes alleen thuis blijven vindt ze ook niet erg, maar (voorlopig) liever niet langer dan alleen voor een boodschap en dus niet in een bench. Omdat ze nauwelijks alleen hoefde te blijven en het dus niet gewend is, zal dit echt even opgebouwd moeten worden.

Sammy is niet gewend aan katten en aan andere honden ook alleen op straat. Dit gaat de ene keer beter dan de andere, ze reageert heel snel op honden die haar uitdagen. Omdat ze heel soms liever nog even de spreekwoordelijke kat uit de boom kijkt en schrikt van harde geluiden en onverwachte bewegingen, plaatsen we haar liever niet bij kleine kinderen.

Wij denken dat deze lieverd weer het best op haar plek zal zijn in een één- of tweepersoonshuishouden, zonder andere huisdieren. Waar ze aan kroeltjes en knuffels niet te kort komt en waar men haar ook regelmatig even uitdaagt met een lekkere wandeling of een potje spelen en ravotten.

Ben of ken jij het nieuwe baasje van Sammy?

Dierenopvang Arduin hoort graag snel van je, Sammy kan niet wachten jou te ontmoeten!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen